piątek, 22 czerwca 2012

Szpinak uchroni przed rakiem

Szpinak uchroni przed rakiem

Redakcja internetowa
21.06.2012, 23:59
Jedzenie szpinaku pomaga znacznie zmniejszyć częstość występowania nowotworów złośliwych. Do takich wniosków doszli naukowcy z Uniwersytetu w Oregonie (USA). Niemniej jednak szpinak posiada nie tylko pozytywne właściwości.
Jedzenie szpinaku pomaga znacznie zmniejszyć częstość występowania nowotworów złośliwych.
Do takich wniosków doszli naukowcy z Uniwersytetu w Oregonie (USA).Niemniej jednak szpinak posiada nie tylko pozytywne właściwości. Dietetycy radzą, aby go nie nadużywać, ponieważ liście szpinaku zawierają kwas szczawiowy, który wiąże wapń w organizmie, powodując jego niedobór. W związku z tym szpinak lepiej przygotowywać z dodatkiem mleka, które jest bogate w wapń.
Źródło: Głos Rosji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz