Posty

Wyświetlanie postów z grudzień, 2013

Naturalne oczyszczanie ciała z modyfikowanego jedzenia (GMO)

Obraz
Naturalne oczyszczanie ciała z modyfikowanego jedzenia (GMO) Autor: Alan Kyne Perry Osoby, które żywią się w restauracjach, kupują nieorganiczne produkty lub przetworzoną żywność ze sklepów oraz biorą witaminy i inne suplementy, które nie są wykonane z wysokiej jakości składników, mogą regularnie spożywać genetycznie modyfikowane organizmy (GMO) – nawet bez świadomej wiedzy na ten temat. Warto pomyśleć o znalezieniu czasu na regularną detoksykację z tych nienaturalnych trucizn, które mogą rosnąć w siłę wewnątrz ciała oraz powodować zmiany w naszych naturalnych genach. Reakcje na te zmiany mogą doprowadzić do przewlekłych chorób, a nawet śmierci. Bardzo zalecane jest, aby regularnie oczyszczać organizm i przeprowadzać detoksykację z transgenicznych elementów, które mogą mieć negatywny wpływ na naturalną równowagę flory naszych wnętrzności.  Dodatkowo zatruwana przez GMO krew powoduje zaburzenia żołądkowo-jelitowe, a także może wywoływać zaburzenia neurologiczn

Starożytne panaceum na astmę, raka czy cukrzycę

Obraz
Starożytne panaceum na astmę, raka czy cukrzycę Autor: Alan Kyne Perry Kto mógłby przypuszczać, że małe czarne ziarenka mogą pomóc leczyć raka, uspokajać epilepsję czy zmniejszać odporność na insulinę? Kwiat czarnuszki (źródło: Wikipedia) W rzeczywistości czarnuszka siewna, bo o niej tu mowa, nazywana też „błogosławionym ziarnem”, dostarcza w naturalny sposób płynącej ulgi dla wielu dolegliwości oraz przewlekłych chorób. Jej niezwykle właściwości do zrównoważenia zdrowia człowieka przeżywają współcześnie niemały renesans – i to nie dzieje się bez powodu. Olej z jej czarnych ziaren odgrywał znaczącą rolę w starożytnych kulturach i był po raz pierwszy odnotowany około 3,300 lat temu. Butelka zawierająca butelkę tego oleju została odnaleziona w grobowcu egipskiego faraona Tutenchamona. Wierzono bowiem, że jest to ważna rzecz do zabrania w zaświaty. Natomiast królowa Nefertiti wykorzystywała olej ten do kąpieli i zabiegów kosmetycznych, co nadawało jej wyjątkowo

Proste środki na raka, które dają szanse w walce

Obraz
Proste środki na raka, które dają szanse w walce Autor: Alan Kyne Perry Chociaż rak wygląda jako bardzo skomplikowana choroba, to ważnym jest zrozumienie, że to zaledwie „symptom”, który jest w rzeczywistości przysłowiowym czubkiem góry lodowej. Aby w ciele mogły ukorzenić się i powielić komórki rakowe, musiało wcześniej pojawić się pęknięcie w systemie odpornościowym, a także wiele rodzajów toksyn lub niedoborów składników odżywczych. Badania oparte na dowodach wykazały, że istnieją setki znanych i skutecznych lekarstw na raka. Serwis Natural News odnalazł kilka prostych możliwości, które dadzą przewagę tym, którzy muszą mierzyć się z nowotworem. Soda oczyszczona (wodorowęglan sodu) Jedna łyżeczka do herbaty sody oczyszczonej wraz z sokiem z jednej cytryny na ćwierć litra wody, popijane kilka razy dziennie to bardzo prosty sposób, aby alkalizować organizm. Rak nie może się rozwijać w odkwaszonym ciele. Sangwinaria kanadyjska Inaczej krwiowiec kanadyjski (S

Niedoceniana cebula

Obraz
Niedoceniana cebula Autor: Basia Demczur Cebula jadalna (Allium cepa)  jest gatunkiem rośliny należącym do rodziny czosnkowatych. Pochodzi prawdopodobnie z południowo-wschodniej Azji. Stamtąd dotarła do Egiptu, Grecji, Rzymu i stopniowo – wraz z rzymskimi podbojami – przedostawała się do Europy. Dawniej rosła dziko, obecnie występuje tylko w uprawach. Właściwości lecznicze cebuli znane były już w starożytności. Największym uznaniem, a wręcz kultem, otaczali to warzywo starożytni Egipcjanie, dla których cebula była rośliną świętą. Na freskach grobowych w rejonach piramid znajdują się rysunki przedstawiające kapłanów, składających wiązki cebuli na grobie. Chińczycy, żeby chronić się przed szkorbutem, zabierali cebulę w długie wyprawy morskie, więźniowie obozów pracy, dzięki niej mogli przeżyć. W Polsce cebula nie cieszy się takim powodzeniem jak, chociażby, w krajach znad Morza Czarnego czy Śródziemnego. A szkoda, ponieważ cebula ma wiele cennych właściwości.

Bóle migrenowe

Obraz
Bóle migrenowe Autor: Bartosz Nowak Migrena to słowo będące spolszczonym zapożyczeniem z języka angielskiego. Jest to nazwa własna o genezie trochę głębszej, ale nie ma to dla nas większego znaczenia. Przywołujemy ten fakt, by podkreślić, że nie jest to opisowa nazwa schorzenia, jak reumatyczne stany zapalne czy dyskopatia. Mamy tutaj bowiem do czynienia z problemem głęboko idiopatycznym, czyli takim, którego dokładne przyczyny nie są znane. Prawda jest taka, że nawet ogólne uwarunkowania tej przypadłości na razie jesteśmy w stanie określać tylko i wyłącznie w sposób dalece spekulatywny. Objawy migreny Często mówimy, że mamy migrenę, kiedy boli nas głowa. W dziewięciu przypadkach na dziesięć mijamy się z prawdą, chociaż oczywiście nie robimy tego celowo. Migrena to faktycznie ból głowy, ale nie każdy ból głowy to migrena . Bóle migrenowe dotykają głównie kobiet, ale bynajmniej nie jest to przypadłość, którą dałoby się określić jako kobiecą. U obu płci objawia się tak samo

Łosoś - czy jedzenie tej ryby jest zdrowe?

Obraz
Jak jest w teorii: łosoś to najcenniejsza dla naszego zdrowia ryba. Zawiera bowiem kwasy omega-3 i omega-6, które chronią przed chorobami serca, stymulują pracę mózgu, uodporniają organizm i zapobiegają zakażeniom, korzystnie działają na stawy - łagodząc bóle. Ponadto w mięsie z łososia znajduje się szereg witamin, głównie z grupy B, ale i również A, D czy E. Dzięki temu spożywanie tej ryby zbawiennie wpływa na oczy, serce czy układ nerwowy. Jedzenie ryb zmniejsza ryzyko nowotworów, zabiega anemii, łagodzi objawy astmy, zapobiega starczej demencji. Niestety w praktyce jest tak: w naszych sklepach kupujemy prawie wyłącznie łososia norweskiego, o pięknym, pomarańczowym kolorze. Mało kto wie, że piękny kolor nadaje mu pasza, którą jest on karmiony. Niestety stężenie dioksyn występujących w łososiu hodowlanym jest znacznie większe niż u ryb żyjących na wolności. Coraz częściej naukowcy alarmują że jedzenie łososia z hodowli nie jest już tak zdrowe jak się powszechnie uważa i rad